Applying AI and Machine Learning To Media and Entertainment

LOS ANGELES, SEPTEMBER 13 2018

The Data Science Salon is a destination conference which brings together specialists face-to-face to educate each other, illuminate best practices, and innovate new solutions in a casual atmosphere with food, drinks, and entertainment.

About

Data Science Salon unites the brightest leaders in the media and entertainment in Los Angeles data science fields. We gather to educate each other, illuminate best practices, and innovate new solutions.

Data Science Salon | LA is a one day conference with workshops for executives, data scientists, developers, and business development professionals alike. We’ve collected extensive data to figure out just the right mix of people, content, and entertainment to make our conferences as seamless, informative, and fun as possible.

Speakers

Day

Success stories

Meet our speakers

Sam Vidal

CTO,
Advrtas

Scott Edwards

Director of Data Science,
NBCUniversal

Natasha Ericta

Vice President, Research and Data Science,
National Research Group

Barry Cassidy

Director of Data Operations,
Financial Times

Subash D’Souza

Director of Data Intelligence,
Warner Bros

Clara Shin

Business Insights Analyst,
Disney Interactive

Joao Fiadeiro

Sr Strategy Analyst,
YouTube Music

Garima Garg

Data Scientist,
Buzzfeed

Robert Parviainen

Head of Data Science,
Seriously Digital Entertainment

Jeanne Holm

Senior Technology Advisor to the Mayor & CIO,
City of LA

Xavier Kochhar

Founder & CEO,
Video Genome Project now Hulu

Joe Devon

Tech Entrepreneur and Advisor

Jeffrey Rosenberg

Director of Data and Analytics,
Hulu

Schedule

08:55 – 09:00

Registration

09:00 – 09:30

30 min talk

Sam Vidal – CTO, Advrtas

09:30 – 10:00

30 min talk

Scott Edwards – Director of Data Science, NBCUniversal

10:00 – 10:30

AI in the New Era of Movie going

Natasha Ericta – Vice President, Research and Data Science, National Research Group

10:30 – 11:00

COFFEE BREAK

& Networking

11:00 – 11:40

40 MIN KEYNOTE

TBD – TBD

11:40 – 12:10

30 min talk

TBD – TBD

12:10 – 12:40

30 min talk

TBD – TBD

12:40 – 13:10

Creating a Production Analytics Pipeline Using CI/CD Best Practices

Subash D’Souza – Director of Data Intelligence, Warner Bros.

13:10 – 14:10

LUNCH BREAK

& Networking

14:10 – 14:55

45 min PANEL

 

Xavier Kochhar – Founder & CEO, Video Genome Project now Hulu

 

Clara Shin – Business Insights Analyst, Disney Interactive

Joe Devon (Moderator) – Tech Entrepreneur and Advisor

14:55 – 15:25

Financial Times: Using Data Operations to Build a Data-Driven Business

Barry Cassidy – Director of Data Operations, Financial Times

15:25 – 15:55

COFFEE BREAK

& Networking

15:55 – 16:25

30 min talk

Garima Garg – Data Scientist, Buzzfeed

16:25 – 16:55

Don’t reinvent the wheel: Some statistics methods every data scientist should know, with examples from Seriously

Robert Parviainen – Head of Data Science, Seriously Digital Entertainment

16:55 – 17:25

30 Min Talk

Jeffrey Rosenberg – Director of Data and Analytics, Hulu

17:25 – 17:55

30 min talk

Jeanne Holm – Senior Technology Advisor to the Mayor & CIO, City of LA

18:00 – 19:00

CLOSING RECEPTION

& Networking

Tickets

Student

$125

All sessions

Regular seating

Food included

Opening reception

Individual

$350

All sessions

Regular seating

Food included

Opening reception

What people are saying

“The Data Science Salon series is the most important new conversation happening in the industry right now.” Eduardo Arino de la Rubia

Domino Data Lab

“Their conferences are smaller, more intimate, with lots of opportunities for workshops and networking, which helps fill that need in the data science community to get together from time to time.” Roger Magoulas

O’Reilly Media

“I think it’s easy to get preoccupied with the project of the day. What I appreciate about the Data Science Salon is that it’s a conference I actually want to go to – it’s fun, you learn some great things, you meet some great people, and at the end of the day you feel energized rather than drained. It’s taken me out of my silo and put me in the community. I think it’s great.” Jack Parmer

Plotly

Event sponsors

DATE AND TIME

Thursday, September 13, 2018

8:00 AM – 8:00 PM PDT

LOCATION

Red Bull Media House, 1740 Stewart St

Santa Monica, CA 90404

Contact

info@datascience.salon

(415) 322-0760